SSL Certifcaten

SSL Certifcaten voor migratie naar https

In de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) staat dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Het gebeurt echter nog veel te vaak dat deze informatie zonder enige vorm van veiligheid over het internet wordt verstuurd.

SSL Certificaat
Persoonsinformatie wordt op verschillende manieren verzonden. Bijvoorbeeld in het geval van online aankopen en financiële transacties, maar ook als het gaat om een simpel contactformulier. In alle gevallen verplicht de Wbp tot het beveiligen van de gegevens. Met de aanschaf van een SSL Certificaat zorg je ervoor dat deze gegevens niet in handen van kwaadwillenden kunnen komen.

Verplicht
De wet verplicht het beveiligen van persoonsgegevens. het CBP ziet er daarom op toe dat deze wet wordt nageleefd. Boetes bij het niet naleven van de regels kunnen oplopen tot € 4.500,-. Afgezien van deze boete loopt het nalatige bedrijf ook nog het risico aansprakelijk gesteld te worden voor de schade.

Wat zijn SSL certificaten?
Voor het beveiligen van websites en transacties op internet is het Secure Sockets Layer protocol de standaard. Dit SSL protocol maakt gebruik van certificaten om de verstuurde data te beveiligen en de identiteit van de eigenaar van het certificaat te garanderen. Door het gebruik van een SSL Certificaat op een website kan een bezoeker er zeker van zijn dat zijn gegevens veilig via https worden verzonden en kan hij eenvoudig de eigenaar van de website controleren.

Er bestaan 3 soorten SSL certificaten:

• Domein validatie:
Hierbij wordt enkel de domeinnaam gevalideerd. Er worden dus geen gegevens van de website-eigenaar in het certificaat opgenomen. Niet aanbevolen voor professionele toepassingen.

• Organisatie
validatie:Hierbij worden alle bedrijfsgegevens gecontroleerd en opgenomen in het certificaat.

• Uitgebreide validatie:
Hierbij wordt zeer grondig gecontroleerd of de houder wel de eigenaar is van de website. Deze procedure impliceert administratief werk maar geeft zowel jou als jouw gebruikers absolute veiligheid. Bovendien is dit type SSL certificaat herkenbaar doordat het de adresbalk groen kleurt.

Ook jouw website heeft een SSL Certificaat nodig

Twijfelde je nog of jouw website een SSL Certificaat nodig had? Wij kunnen je adviseren welk type SSL voor jou geschikt is en indien gewenst deze direct voor je aanvragen en configureren binnen de website. Wens je meer informatie of wil je een SSL-certificaat aanvragen, neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.